Mus kokosowy

Przekąski
13.03.2019 7:03
Mus kokosowy

Składniki opakowanie wiórków kokosowych i… to tyle 😉 Przygotowanie Filozofii w tym nie ma, wrzucamy wiórki do blendera i mielimy przez 10-15 minut (dokładny czas zależy od mocy blendera). Podczas rozdrabniania wiórków kokosowych, odrobinę za długo trzymałam wciśnięty guzik blendera, co spowodowało, że pewna “granica została przekroczona i z wiórek zaczął wytrącać się tłuszcz. I tak oto powstał właśnie ten krem/mus kokosowy, który często (i już nie przez przypadek) jest przygotowywany w moim domu. Lepiej używać blendera z pojemnikiem, ręczny może sobie nie poradzić z takim zadaniem. Właściwie ten produkt znalazł się w mojej kuchni, a później w przepisach, przez przypadek. Im dłużej blendowałam, tym gładszą i bardziej “mazistą konsystencję miała zawartość pojemnika. Od czasu do czasu przerywamy blendowanie, aby zebrać wiórki z brzegów miski. Im dłużej będziemy mielić wiórki, tym gładszą i bardziej płynną konsystecję uzyskamy. Tutaj możesz sprawdzić jak zrobić domowe i zdrowe kulki Rafaello z wykorzystaniem takiego musu kokosowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/mus-kokosowy/