Rolada szpinakowa z łososiem

Przekąski
31.12.2018 12:41
Rolada szpinakowa z łososiem

Składniki opakowanie rozdrobnionego szpinaku mrożonego 3 jajka 2 łyżki mąki 2 ząbki czosnku 250 g twarożku kanapkowego (naturalnego bez dodatków) 2 łyżeczki jogurtu naturalnego łyżeczka posiekanego koperku 80 g łososia wędzonego w plastrach kawałek papryki czerwonej sól, pieprz, szczypta gałki i kilka kropel soku z cytryny oliwa z oliwek Gwarantuję, że kiedy ją podacie, goście będą zachwyceni i pewni, że spędziliście mnóstwo czasu na jej przygotowanie. Sprawdzi się zarówno na sylwestrowej domówce, jak i bardziej wykwintnej kolacji w postaci przystawki. Po upieczeniu przekładamy ciasto razem z papierem na kratkę i studzimy. Gotową roladę zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Rolada wygląda efektownie i choć wygląda na skomplikowaną, to jej zrobienie trwa mniej niż godzinę! Od wystudzonego ciasta oddzielamy papier do pieczenia i rozsmarowujemy na nim serek czosnkowy. Przygotowanie Szpinak rozmrażamy na sitku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej masę szpinakową. Dodajemy koperek, odrobinę soku z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Białka ubijamy, pianę dodajemy do szpinaku i delikatnie mieszamy, aby połączyć wszystko razem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i dodajemy szpinak.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/rolada-szpinakowa-z-lososiem/