Sałatka z pieczonych warzyw z fetą

Kasia

Sałatki

11.03.2019 9:41

Sałatka z pieczonych warzyw z fetą

Składniki: - dwie małe cukinie - 1 cebula - 1 papryka - ser feta - ulubione zioła - oliwa - na sos: - 3 łyżki oliwy - 1 łyżka octu winnego - łyżeczka octu balsamicznego - łyżeczka musztardy francuskiej - łyżeczka miodu(lub pół łyżeczki cukru) - sól,pieprz - 1 ząbek czosnku(zgnieciony nożem,) Przygotowanie: Warzywa płuczemy,kroimy w dużą kostkę,cebulę w ósemki i rozdzielamy, warstwy,układamy wszystko na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem ,skrapiamy lekko oliwą i odrobinę solimy ,posypujemy również ulubionymi ,mieszamy i pieczemy w 200 stopniach ok 10-15 min(żeby były miękkie ale nie za bardzo) Można podawać je na ciepło lub na zimno i tak i tak jest pyszna,polecam.....

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2019/03/saatka-z-pieczonych-warzyw-z-feta.html