6 dużych jajek 250 g chińskiego makaronu np MIE * 1 puszka kukurydzy 6-7 ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowej (najlepiej takiej bez skórki, ja kupuję w lidlu) 2 małe pory 3-4 czubate łyżki majonezu zioła prowansalskie sól, pieprz Makaron przygotowujemy wg wskazówek podanych na opakowaniu (ja rozkruszyłam lekko makaron do miski, zalałam go wrzącą wodą i odstawiłam na 5 minut pod przykryciem; następnie odcedziłam). Jeśli lubicie ich smak, ale obawiacie się składu takiej zupki, polecam Wam wyszukać na sklepowych półkach chiński makaron z dobrym składem i jego użyć do przygotowania sałatki. Wychodzi jej duża porcja, dlatego będzie dobrym rozwiązaniem na różne rodzinne uroczystości czy spotkania. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Udostępnij Zapisz Sałatki z zupek chińskich mają chyba tyle samo zwolenników co przeciwników. Pory kroimy na półplasterki. Ogórki konserwowe oraz paprykę kroimy w kostkę.