Składniki: 500 g mięsa mielonego z szynki (można też użyć inne) 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu 3/4 płaskiej łyżeczki suszonej bazylii pół łyżeczki soli 3 łyżki bułki tartej 1 jajko klasy M odrobina oleju do podsmażenia pulpecików Na sos: 1 słoik sosu pomidorowego – ja użyła z cebulą i rozmarynem 400 g z Amus 1 szklanka bulionu 1 łyżeczka suszonej bazylii pieprz i sól do smaku Pulpeciki tym razem przygotowałam z mięsa mielonego z szynki, ale spokojnie możecie je przygotować również z innego rodzaju mięsa. Do podania: makaron do spaghetti – do nabycia w Amus starty ser listki świeżej bazylii Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy 1 jajko dodajemy przyprawy i 3 łyżki bułki tartej, wyrabiamy ręką. Spaghetti z pulpecikami w pomidorowym sosie Dziś mam dla Was przepis na kolejny pyszny, szybki obiad dla całej rodziny. Z masy mięsnej formujemy w dłoniach małe pulpeciki (ciut większe od orzecha włoskiego). Pamiętajcie, aby formować małe pulpeciki, w końcu podacie je z makaronem 🙂 Pulpeciki podajemy z makaron, posypane startym serem i listkami świeżej bazylii.