Pamiętajcie, że często w prostocie tkwi siła 😉 Składniki: 1 sitko ugotowanego ryżu – – użyłam basmati Karoon 2 jabłka 2 szczypty cukru (lub do smaku, zależy od słodkości jabłek) 2-3 szczypty cynamonu 1 łyżka masła 1-2 łyżki śmietanki 30% (można pominąć, ale fajnie wzbogaca smak) 1 puszka wiśni w syropie Przygotowanie: Jabłka obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach. Prosty, szybki i niebywale smaczny ryż z jabłkami i wiśniami, to idealna propozycja zarówno na obiad (w wersji na słodko), jak i kolację. Ryż z jabłkiem i wiśniami Dziś zapraszam Was na kolejną pyszną propozycję z ryżem w roli głównej. Pod koniec dodajemy odsączone z syropu wiśnie (ja część wiśni kroję na pół). Następnie dodajemy 1-2 łyżki śmietanki (można pominąć), mieszamy. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy nasze starte jabłka, doprawiamy je cynamonem i cukrem.