KRUCHY SPÓD: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 100 g masła 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 1 szklanka cukru 5 jajek 1 szklanka mleka w proszku 2 budynie waniliowe 1 szklanka śmietanki kremówki 30% POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 2/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Mąkę pszenną przesiać razem z kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Wlać śmietankę kremówkę, a na końcu w kilku turach wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek. Delikatny, kremowy i jednocześnie puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku. Stale miksując dodawać po trochę zmielony twaróg, proszek budyniowy i przesiane mleko w proszku. Ciasto schłodzić przez co najmniej 30 minut w lodówce. Szybko zagnieść i wylepić dno blaszki 25 x 35 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Żółtka przełożyć do misy miksera i razem z cukrem utrzeć do białości. W tym czasie można przygotować masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i podpiec przez 15 minut.