2 filety z kurczaka 250 g szparagów zielonych 250 g sera mozzarella sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia PANIERKA: 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 2 jajka Szparagi umyć i odłamać w palcach twarde końce. Proste i bardzo smaczne roladki z kurczaka, których środek wypełniają zielone szparagi z mozzarellą. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty i rumiany kolor. Zamoczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Położyć z brzegu parę sztuk szparagów, delikatnie oprószyć solą i ciasno zrolować mięso w roladkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kuchniamniam.wordpress.com/2017/06/03/roladki-z-kurczaka-ze-szparagami-i-mozzarella-w-parmezanowej-panierce/