Wymiary formy: 25x36 cm Składniki: masa wafelkowa: - 500 ml śmietanki 30% - 1 łyżka cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku - 180 g familijnych wafelków kakaowo - śmietankowych - 500 ml śmietanki 30% - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku - około 120 g herbatników mocno kakaowych - około 350 g familijnych wafelków kakaowych - kakao do oprószenia Przygotowanie: W dwóch szklankach we wrzątku rozpuszczamy po dwie łyżeczki żelatyny. ciasta ciasto bez pieczenia ciasto familijne ciasto z wafelkami herbatniki kakao masa wafelkowa śmietanka top ciasta bez pieczenia wafelki 500 ml śmietanki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. 500 ml śmietanki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki. Wafelki kakaowo - śmietankowe kroimy na małe kawałki. Ekspresowe w przygotowaniu ciasto z wafelkami familijnymi,