Bruschetta z pomidorami, serem cheddar i jarmużem

Anna

Przekąski

02.03.2019 11:43

Bruschetta z pomidorami, serem cheddar i jarmużem

Składniki: - Gotowa pasta pomidorowa GustoBello 170g (Biedronka tydzień włoski), - 3 bułki lub 1 większa ciabatta, - oliwa z oliwek, - tarty ser cheddar, - kilka listków jarmużu. Wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Taką pastę możemy zrobić sami z pomidorów w puszce bez skórki lub z passaty pomidorowej. Na płaskiej blaszce, na papierze do pieczenia kładziemy pokrojone na kromeczki bułki. Do miski wlewamy trochę oliwy, solimy szczyptę, wrzucamy jarmuż podarty na mniejsze liski bez łodyg. Następnie każdą polewamy oliwą z oliwek, na to wykładamy łyżeczkę pasty pomidorowej.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2019/03/bruschetta-z-serem-cheddar-i-jarmuzem.html