Bezglutenowe brownie

Anna
Ciasta
29.02.2020 9:15
Bezglutenowe brownie

Tym razem proponuję Wam wersję bez glutenu a zamiast cukru możecie użyć ksylitolu :) Składniki: - 200 g masła, - 300 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao), - 3 jajka, - 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków/ksylitolu, - 135 g mąki migdałowej, - szczypta soli. Dodajemy do nich roztopioną czekoladę z masłem i ponownie miksujemy lub mieszamy rózgą na gładką masę. Cały czas mieszamy, aż do roztopienia, a następnie odstawiamy z ognia. W oddzielnej misce miksujemy jajka z cukrem. Miksujemy/mieszamy na jednolite ciasto. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta kroimy na małe kawałeczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2020/02/bezglutenowe-brownie.html