Jeśli nie musisz unikać smażenia, to najpierw roladę obsmaż odrobinę na patelni z każdej strony, aby pozamykać soki, po czym dopiero posmaruj całą roladę pozostałą pastą, zapanieruj w sezamie, zawiń ciasno w folię aluminiową i piecz ok. 40 minut w 180 stopniach, po czym wyjmij z piekarnika i daj mięsu odpocząć. Pierwsza - wysmaruj roladę z wierzchu pozostałą pastą oliwkową, zapanieruj w sezamie, zawiń ciasno w folię aluminiową i piecz ok. 45 minut w 180 stopniach, po czym odstaw, aby mięso odpoczęło. W kolejnym kroku zrób podobnie, tylko otwórz książkę krój schab od połączenia uprzednio krojonego skrzydełka w drugą stronę, na połowie wysokości pozostałego mięsa. Dopraw pastę solą i pieprzem tak, aby pasta była wyraźna w smaku (będzie go oddawała na cały schab). Przetnij go na 1/3 wysokości tak, jak przecinasz pierś kurczaka na kotlety, zostaw jednak ok. 1 cm nieprzeciętego mięsa. Teraz posmaruj schab 2/3 pasty oliwkowej na całej jego powierzchni i zwiń w roladę. Pamiętaj, aby ciąć w poprzek, jak na roladę.