Spaghetti z pomidorami i pieczarkami

Aneta
Obiad
28.02.2019 19:52
Spaghetti z pomidorami i pieczarkami

Spaghetti z pomidorami i pieczarkami z pecorino / 2 porcje Składniki: - 200 g makaronu spaghetti - 200 g pomidorów w całości z puszki - 1 garść malutkich pieczarek - 1/2 szklanki startego sera pecorino romano - 2 szczypty suszonego oregano - 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku - 1 szczypta ostrej papryki w proszku - 1 ząbek czosnku - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku - szczypta cukru (jeśli pomidory będą kwaskowate) - skórka z parmezanu Przygotowanie: - Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Tradycją jest, że w każdą sobotę oglądam jeden z odcinków tej serii - mam nagranie w każdej chwili mogę do nich wrócić. - Makaron przekładamy na patelnię, mieszamy z sosem oraz wodą z gotowania makaronu. - Do sosu pomidorowego z czosnkiem i pieczarkami dodajemy skórką z parmezanu. - Kroimy na plasterki - Dodajemy na patelnie z czosnkiem i oliwą. Mam w planie oczywiście zakup książki Jamie gotuje po włosku, bo czas na odświeżenie mojej kulinarnej biblioteczki. Jamie tak bardzo mnie inspiruje, że planując posiłki na nowy tydzień kupuję produkty polecane w programie. - Po chwili dodajemy też pomidory z puszki, które delikatnie rozdrabniamy przy pomocy szpatułki. - Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2019/02/spaghetti-z-pomidorami-pieczarkami-i.html