Takie gotowanie to prawdziwa przyjemność 😉 Składniki (na dwie porcje) 150 g suchego makaronu (dowolny jaki znajdziecie w kuchni, u mnie to makaron z mąki z zielonego groszku) 2 łyżki pesto z pietruszki i liści rzodkiewek łyżka oliwy pół papryki czerwonej 5-6 rzodkiewek (korzeni) sól, pieprz do smaku pomidorki koktajlowe do dekoracji Przygotowanie Są pszenne, jajeczne, pełnoziarniste, a moim ostatnim odkryciem okazał się makaron z mąki na bazie roślin strączkowych np. z soczewicy lub cieciorki. Do tego pesto z pietruszki i liści rzodkiewki (tutaj przepis), które sprawia, że wszystkie smaki tworzą pyszne danie i to w pełni roślinne. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Nawet jeśli lodówka nie oferuje zbyt wiele i w żołądku pustki, to zamiast sięgać po telefon i zamawiać pizzę, lepiej dokładniej rozejrzeć się po kuchni i ruszyć głową. Zawiera on dużo białka, jest w pełni wegański i bezglutenowy i do tego gotuje się 2 razy szybciej niż pozostałe mączne makarony. Wszystko mieszamy na ogniu, aby makaron obtoczył się w ziołach. Makaron wcale nie musi być nudny, a z dodatkiem warzyw stworzy dobrą bazę do zrobienia bardzo smacznego i sycącego dania.