Pączki z mąki krupczatki

Karol
Ciasta
28.02.2019 12:24
Pączki z mąki krupczatki

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pączki z mąki krupczatki wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 700 g mąki krupczatki 80 g drożdży 1/2 szklanki cukru 7 żółtek 1 szklanka mleka 1/2 paczki margaryny do pieczenia 1,5 łyżki spirytusu otarta skórka z 1 cytryny szczypta soli marmolada do faszerowania olej do smażenia Robimy z ciasta placek na 1,5-2 cm grubości, oprószając mąką i wykrawamy szklanką lub kubkiem krążki. Trzeba zjeść przynajmniej jeden, a tych z mąki krupczatki zapewniam, że zjecie o wiele więcej. Dziś Wam wolno się opychać, przyznać się ile już pączków na koncie? Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Ilość porcji 8 i więcej osób Pączki z mąki krupczatki Mąka krupczatka powoduje, że pączki sa o wiele bardziej elastyczne i po ugryzieniu praktycznie wracają do swojego kształtu, przy czym nie są gumowe. Zupełnie inne w smaku głownie przez dodanie do środka skórki z cytryny. Dodajemy lekko ciepłą margarynę i wyrabiamy jeszcze ok. 10 min. Nakrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mieszamy i odstawiamy na 15 min. do wyrośnięcia. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru, 1 łyżeczkę mąki i rozkruszone drożdże.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/paczki-z-maki-krupczatki/