Makaron z łososiem - ekspresowy i zdrowy

Ewelina
Makarony
14.06.2014 22:34
Makaron z łososiem - ekspresowy i zdrowy

Przepis

Składniki( na 2 porcje)/ ingredients( 2 servings)

- 2 porcje pełnoziarnistego spaghetti/ 2 portions wholewheat spaghetti

-ok.300 g mrożonego szpinaku/ 10oz. frozen spinach

-kopiasta łyżka gęstego serka/ 2 Tbls cream cheese

-100-gramowe opakowanie wędzonego łososia/ 3,5oz. smoked salmon

-sól, pieprz i czosnek( z solą ostrożnie, bo łosoś często jest bardzo słony)/salt, pepper and garlic

Makaron ugotować, najlepiej al dente. Szpinak rozmrozić na patelni, dodać przyprawy i lekko poddusić. Wyłączyć ogień, dodać serek i łososia, dokładnie wymieszać i połączyć z makaronem

Cook pasta (al dente would be the best). Defrost spinach, add spices and simmer it for a while. Take it off from the cooker, add cream cheese and salmon, combine well with pasta.