Ryba w kukurydzianej panierce i domowe frytki

Magdalena
Obiad
27.02.2019 10:33
Ryba w kukurydzianej panierce i domowe frytki

Rozmrożone i osuszone płaty z mintaja (ja zostawiam je na noc na tacy, aby spokojnie się rozmroziły) kroimy na pół, a następnie oprószamy pieprzem, solą i słodką czerwoną papryką. - masło klarowane do smażenia ryby – u mnie z Kuchnie Świata Na frytki: - kilka ziemniaków - olej do smażenia – u mnie ryżowy z Kuchnie Świata Przygotowanie: W głębokim talerzu mieszamy widelcem jajka z 1 czubatą łyżeczką słodkiej czerwonej papryki, solą i pieprzem (ilość jak do tradycyjnej panierki na kotlety). Ryba w kukurydzianej panierce, a do tego domowe frytki i nasza ulubiona surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulką. Przepis na rybę w chrupiącej kukurydzianej panierce Składniki: - 9 filetów z mintaja - do oprószenia ryby: sól, pieprz, słodka czerwona papryka Do panierki: - 10 łyżek mąki kukurydzianej - 7 łyżek mąki pszennej - 2 czubata łyżeczki słodkiej czerwonej papryki - 4 jajka - 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki - pieprz i sól Podane w przepisie ilości starczą z powodzeniem na przygotowanie obiadu dla całej rodziny. Ja polecam Wam do takiej ryby surówkę z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/ryba-w-kukurydzianej-panierce-i-domowe-frytki/