I tak właśnie powstał ten pyszny, prosty deser który spokojnie możecie również zjeść w ramach kolacji czy innego dania 😉 Składniki: (na 2 porcje) 1 woreczek wcześniej ugotowanego ryżu – u mnie europejski Risana 1/2 szklanki mleka kokosowego 85% 1/2 łyżeczki przyprawy wanilia z rumem* około 12 łyżek domowych lub kupnych prażonych jabłek z cynamonem *dostępna np. w Lidl, możecie również użyć innej aromatycznej przyprawy z wanilią Przygotowanie: Ugotowany wcześniej już przestudzony ryż przekładamy na patelnię (mały ognień), a następnie zalewamy mlekiem. Są takie dni, zwłaszcza te zimne i pochmurne, gdy nie mam ochoty na długie stanie w kuchni i kuszę się na proste rozwiązania, które później okazują się tak smaczne że wracam do nich niejednokrotnie. Gorący ryż układamy na półmiskach i podajemy z prażonymi cynamonowymi jabłkami (jabłka wcześniej chwilę podgrzewamy pod przykryciem na patelni, cały deser powinien być ciepły). Zostawiamy na patelni co jakiś czas mieszając aż nasz ryż ładnie wchłonie kokosowe mleko.