Makaron pod szpinakową pierzynką.

Obiad
26.02.2019 18:27
Makaron pod szpinakową pierzynką.

Polecam, spróbujcie :) Składniki: 200 g. makaronu ( u mnie rurki) 1 paczka mrożonego szpinaku (450 g.) 1/2 opakowania sera typu feta (135 g.) 1/2 szklanki śmietanki 18% ( u mnie łaciata) 1 ząbek czosnku ( jeśli małe to 2) 150 g. sera żółtego sól, pieprz trochę masła do usmażenia szpinaku Wykonanie: Taki pomysł przyszedł mi do głowy i to był dobry pomysł :) Przepis zapisuję i będę go powtarzać, bo jest to smaczne i szybkie danie. Wyłączyć gaz, dodać pokruszony ser typu feta, wymieszać, na koniec wlać śmietankę i jeszcze raz wymieszać. Miałam ochotę na makaron ze szpinakiem więc zrobiłam, tylko w trochę innej formie :) Na szpinak wyłożyć ser, utarty na tarce o dużych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2018/03/makaron-pod-szpinakowa-pierzynka.html