Print Recipe Pin Recipe Prep Time 20 mins Cook Time 40 mins Total Time 1 hr Ingredients 3 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosku 3 cm imbiru ok 1 łyżeczka startego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1 kg mięsa z indyka pierś z indyka, albo udziec 1 i 1/2 szklanki soku jabłkowego 1 Gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą Gęsty, słodkawy gulasz z indyka z morelami, ciecierzycą, duszony w soku jabłkowy, z dodatkiem pure z dyni, pełen smaków i aromatów. szklanka wywaru warzywnego/ rosołku można też dodać wody 1/2 szklanki posiekanych suszonych moreli 1 puszka ciecierzycy 200 ml pure z dyni sól, pieprz do smaku garść płatków migdałowych Instructions Cebulę i czosnek posiekać. Mięso duszone jest w soku jabłkowym z dodatkiem dyni, z morelami i ciecierzycą, pełen przypraw – cynamonu, kminu i papryki. Ja podałam z go kuskusem, posypany prażonymi płatkami migdałowymi i natką pietruszki ale będzie pyszny też z ryżem albo inną kaszą. Notes Jeżeli nie posiadać pure z dyni można dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego i łyżeczkę miodu. Dodać ciecierzycę i pure z dyni, doprawić solą i pieprzem, gotować jeszcze 15 minut.