Batoniki zbożowe własnej roboty, czyli wiesz co jesz

Karol
Fit
26.02.2019 14:18
Batoniki zbożowe własnej roboty, czyli wiesz co jesz

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Batoniki zbożowe własnej roboty wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - 100 g dmuchanej pszenicy lub ryżu preparowanego - 300 g płatków owsianych - 100 g wiórków kokosowych - 100 g rodzynek - 100 g posiekanych lekko orzechów (może być mieszanka) - 50 g żurawiny - szczypta soli Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: - Wykładamy masę na wyłożona papierem do pieczenia blaszkę, rozprowadzamy i wyrównujemy bez uklepywania, na grubość mniej więcej 2 cm. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zachowajcie mniej więcej tylko proporcję wagową dodatków do masy, by Wam się to ładnie skleiło, a nie sypało w kieszeni. Jak wykonać przepis na – Batoniki zbożowe własnej roboty - Nagrzewamy piekarnik do 130 stopni i pieczemy 50 min. - Lekko ciepłe kroimy na batoniki. - Mleko podgrzewamy w kąpieli wodnej w puszce by zrobiło się płynne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/batoniki-zbozowe-wlasnej-roboty-czyli-wiesz-co-jesz/