Ser paneer

Przekąski
24.02.2019 12:38
Ser paneer

Polecam Wa też inne przepisy: – indyjskie chlebki naan – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna SER PANEER Przygotowanie: 35 minut + chłodzenie minimum 2 h Składniki: – 2 l mleka (min 3%, najlepiej niepasteryzowane) – pół łyżeczki soli – 80 ml soku z cytryny lub 50 ml octu Sprzęt: jałowa gaza lub płóciany cienki materiał, sitko kuchenne. A tak wygląda sałatka z wykorzystaniem sera paneer – zobacz przepis na tą sałatkę z paneer A jeśli zastanawiasz się co zrobić z przygotowanym serem, polecam Ci sałatkę z serem paneer Sito z serem wstaw do innego naczynia w którym będzie mogło sobie swobodnie odciekać, a górę przykryj gazą i obciąż cięższym przedmiotem, np talerzykiem. Zestaw mleko z kuchenki i wlej do niego sok z cytryny lub ocet. Przygotowanie: Od tego czy użyjesz octu czy soku z cytryny będzie zależała konsystencja przygotowanego sera. Ale to nie problem, wystarczy tylko kilka chwil i 2 litry mleka, a ser możesz zrobić w prosty sposób w domu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/ser-paneer-przepis/