Zobacz jeszcze: – ciasto z truskawkami i rabarbarem – murzynek – ciasto cytrynowe – tarta z mascarponne i owocami – galaretkowiec – ciasto salceson z jabłkami – najlepsze pączki – bułeczki cynamonowe – blok czekoladowy – placek z jabłkami – tiramisu – pleśniak – ciasto czekoladowe z gruszkami – tarta z budyniem i owocami – ciasto kruche z rabarbarem – ciasto tofi bez pieczenia Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto czekoladowe z gruszkami – ciasto drożdżowe ze śliwkami – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami – ciasto zebra sypana szarlotka Składniki ciasto: – 2 mango – 115 g miękkiego masła – 165 g cukru – 90 g wiórków kokosowych – 165 g mąki – 140 g mleka kokosowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 2 jajka Przygotowanie: Jeśli użyjesz naprawdę dojrzałego mango tak jak ja, mango może trochę ściemnieć, ale nie przejmuj się tym. 1 h 20 minut Składniki syrop: – 80 g mleka kokosowego – 80 g cukru – sok z 1 cytryny Z lodówki wyjmij formę z mango. Teraz dodaj resztę składników – mąkę, wiórki kokosowe, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zdejmij z ognia i dodaj sok z cytryny a następnie pozostaw do ostygnięcia. następnie połóż na górze formy duży talerz i odwróć formę tak, aby ciasto wypadło na talerz. CIASTO KOKOSOWE Z MANGO PRZYGOTOWANIE: Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do przestygnięcia. Jeśli Twoje dojrzałe mango ściemnieje trochę i będzie wyglądało mało efektownie, dorzuć trochę innych owoców na górę, a będzie jeszcze pyszniej. W małym garnuszku zmieszaj 80 g mleka kokosowego i 80 g cukru. Ciasto pieczesz odwrotnie, dzięki temu mango nie wpadnie do środka i stworzy pyszną górę. Jeśli używasz foremki z odpinanym dnem to spód wyłóż papierem do pieczenia a boki wysmaruj masłem.