Polecam Wam także przepisy na: – jajka sadzone z boczkiem – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – szakszuka z fasolą – zielona szakszuka – szakszuka z fetą – szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką NAJLEPSZA JAJECZNICA PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 5 jajek – 2 łyżki masła – sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Możecie się spierać czy jajecznica powinna być bardziej mokra czy bardziej sucha, z dodatkami czy bez, ze szczypiorkiem czy z boczkiem, ja wiem jedno, jajecznica powinna być KREMOWA! Za pomocą trzepaczki lub widelca lekko rozbij jajka aby żółtko połączyło się z białkiem i aby masa stała się odrobinę bardziej puszysta. Jeśli zauważysz, że jajecznica zaczyna ścinać się przy dnie i zaczynają tworzyć się grudki jeszcze zmniejsz ogień. Do rozpuszczonego masła wlej jajka i rób jajecznicę na tym samym niewielkim ogniu cały czas mieszając. Jajecznicę należy robić bardzo powoli, przez 8-12 minut w zależności od ilości jaj i wielkości patelni. Na mojej kuchni indukcyjnej gdzie mam skalę od 1 do 9 zwykle używam 3 lub 4.