- 20 muszli makaronowych “conchiglioni - 2 filety z kurczaka - 1 brokuł - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 200 g startego żółtego sera - tymianek - sól - pieprz - olej rzepakowy Sos śmietanowy - szklanka bulionu - 300 ml śmietany 30 % - 1 łyżka soku z cytryny - szczypta mąki pszennej - pieprz biały - sól - gałka muszkatołowa Ugotowane conchiglioni włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj kurczaka, brokuł, żółty ser – wymieszaj wszystko i zalej sosem śmietanowym. Na odrobinie oleju podsmaż posiekaną cebulę i czosnek, a następnie dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2019/02/24/zapiekane-conchiglioni-z-kurczakiem-i-brokulem-w-sosie-smietanowym/