Ciasto - 300 g. mąki pszennej (typ 650) - 5 g. soli - 160 g. wody - 5 g. świeżych drożdży - 20 g. oliwy z oliwek Dodatki - 1 łyżka Vegety Natur z Czosnkiem - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka kaparów - 8 szt. drylowanych oliwek np. kalamata Drożdże rozpuść w 5 łyżkach letniej wody, dodaj 2 łyżeczki mąki, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Rano ciasto podziel na pół i każdą część rozwałkuj na grubość około 6-7 mm. (dowolny kształt). Zrób z ciasta kulę, włóż do miski, nakryj talerzem i schowaj do lodówki na 12 godzin. Wymieszaj a gdy składniki się połączą, przełóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj rękami, aż będzie gładkie i elastyczne. Połóż na posmarowanej olejem dużej blasze i odczekaj 20 minut.