Składniki: Na czekoladowy krem: - 90 g mlecznej czekolady - 125 g sera mascarpone - 3 łyżki śmietanki 30% Na kruche babeczki: - 150 g mąki pszennej - 100 g masła - 50 g cukru pudru - 1 żółtko - mała szczypta soli Miseczkę z połamaną czekoladą umieszczamy nad garnuszkiem z gotującą się wodą, pamiętając aby dno miseczki nie dotykało tafli wody, całość co jakiś czas mieszamy (palnik powinien być ustawiony na niewielki płomień). Wyjmujemy ciasto z lodówki i wałkujemy na lekko (!) podsypanym mąką blacie/macie na grubość około 3-4 mm. Dodatkowo: - dowolne ozdoby Kruche babeczki (spody) przygotowałam z tego przepisu (klik) z połowy porcji. Dlatego dziś polecam Wam prosty przepis na kruche babeczki z czekoladowym kremem. Tu nie tylko znajdziecie duży wybór kaw, ale czeka na Was też wiele promocji, rabatów, a nawet szansa na wygranie ekspresu do Kapsułek typu Nespresso. Z ciasta formujemy kulę zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Na każdą foremkę z ciastem nakładamy odpowiedniej wielkości kawałek folii aluminiowej, delikatnie dociskając. Po upieczeniu zostawiamy kruche spody aż wystygną i dopiero je wyciągamy z foremek. Kruche babeczki z czekoladowym kremem Nadszedł upragniony weekend. Weekend, to u nas czas dla rodziny, przyjaciół, czas na odpoczynek i wspólnie spędzone chwile. Krem starcza na napełnienie około 9 szt małych babeczek, ale można podwoić jego ilość. Każdą kruchą babeczkę z czekoladowym kremem dowolnie zdobimy. Składa się wyłącznie z 3 prostych składników 🙂 Dziś kawa Rene Ground Coffee Colombia z We are the Coffee – miejsca które zaskakuje klientów niespodziankami. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Nakładamy go do szprycy i napełniamy nim nasze kruche spody. Pod koniec dodajemy 3 łyżki śmietanki 30%, mieszamy. Można też ciasto rozwałkować między foliami spożywczymi, aby zapobiec nadmiernego podsypywania mąką.