Wiosenny Krem z Kukurydzy 2 porcje (1 ma ok. 285 kcal) czas przygotowania: ok. 25 minut (+ ok. 30 minut gotowania) koszt: ok. 3,90 zł za 1 porcję Składniki: 165 g kukurydzy (z puszki) 1/2 czerwonej papryki 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku papryczka chili (wg uznania) pół pęczka kolendry (lub natki pietruszki) 3/4 łyżeczki papryki wędzonej 345 g batatów 500 ml bulionu warzywnego 25 g nerkowców (namoczonych przez noc) sól i pieprz do smaku sok z 1/4 limonki (lub cytryny) Spring Corn Soup Filling and nutritious soup with roasted peppers and corn, so creamy and so tasty. 2 servings (1 has 285 kcal) time of preparation: 25 minutes (30 minutes of cooking) Ingredients: 165 g of corn (canned) 1/2 of red bell pepper 1 red onion 1 clove of garlic chili pepper (at the discretion) half a bunch of coriander (or parsley) 3/4 teaspoon of smoked pepper 345 g of sweet potatoes 500 ml of vegetable broth 25 g of cashews (soaked overnight) salt and pepper to taste juice from 1/4 lime (or lemon) Instructions: Start with grilling the peppers. A na dzisiaj Wiosenny (bo przywołuję ostatnio słońce na talerzach) krem z kukurydzy w 100% wegański. Dodajemy nerkowce, sok z limonki, doprawiamy i blendujemy na gładką masę. Zawijamy wtedy w folię aluminiową i odkładamy na 15 minut. Sycąca i pożywna zupa z pieczoną papryką, kukurydzą jest kremowa i baaaardzo smaczna. Jeśli nie masz jeszcze planów na obiad to koniecznie zapisz przepis! Fry the red onion for about 3 minutes. Skrapiamy oliwą i grillujemy aż z czarnieją brzegi.