Bogracz . Przepis krok po kroku

Bogumiła
Obiad
22.02.2019 12:30
Bogracz . Przepis krok po kroku

Bogracz Składniki: 500 g mięsa wołowego na gulasz (np. udziec, pręga bez kości) 2 łyżki smalcu 100 g wędzonego boczku 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 3 papryki kolorowe 1 łyżka papryki słodkiej suszonej 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1,5 l wody 3-4 ziemniaki 1 puszka pomidorów krojonych (400 g) 1 łyżka koncentratu pomidorowego kwaśna śmietana do podania sól, pieprz Przygotowanie: Wynika z tego, że to danie powinno być przygotowane na ognisku, ale jest to ciężkie do wykonania w codziennych domowych warunkach. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. W razie pytań lub np. wątpliwości piszcie komentarze, na wszystkie niezwłocznie odpowiem. Krok 2: Po około 5 minutach wsyp marchew i paprykę pokrojoną w kostkę. Po kilku minutach dodaj wędzony boczek i cebulę pokrojoną w kostkę oraz utarty czosnek. Chwilę całość podsmaż, następnie dodaj słodką paprykę, liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz. Bogracs) pochodzi od rodzaju kociołka, który służy do przygotowywania potraw na ognisku. Następni po około 10 minutach kiedy ziemniaki będą już prawie miękkie dodaj krojone pomidory. Po tym czasie wsyp ziemniaki pokrojone w dużą kostkę. Gotuj do miękkości mięsa, około 60 minut zależy od rodzaju mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/bogracz-przepis-krok-po-kroku/