Dziś przychodzę z pomysłem na bezmięsy obiad. Kaszę owsianą z cukinią zestawiłam z pysznymi chrupiącymi boczniakami w tempurze. Dodatkowo słodko-kwaśny sos oraz sezam nadają daniu azjatyckiego charakteru. Składniki: (2 porcje) Kasza z cukinią: 100 g. kaszy owsianej Sonko 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 1/2 cukinii 1 łyżeczka masła sól, pieprz Boczniaki w tempurze: 120 g. boczniaków po 2 łyżki mąki ryżowej, pszennej i ziemniaczanej 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szkl. zimnej wody sól, pieprz Sos słodko-kwaśny: po 4 łyżki octu ryżowego, wody, cukru i sosu sojowego Oraz: 2 jajka 2 łyżki sezamu olej do …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.deliciousplace.pl/2021/03/kasza-owsiana-z-boczniakami-w-tempurze.html