Prażona ciecierzyca po indyjsku – zdrowy zamiennik chipsów Składniki: 1 puszka cieciorki 1 łyżka kuminu 1 łyżka kolendry w ziarnach, zmielonej 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Przygotowanie: Kremową w hummusie, strzelająca między zębami w sałatkach, udająca słodki krem w miksie z czekoladą albo własnie taką – chrupiącą, otoczoną pysznymi przyprawami, dużo lepszą niż chipsy. Wartościowa, zdrowa przekąska lub dodatek do sałatek Taka przekąska będzie świetna jako coś do chrupania do filmu czy podczas spotkania ze znajomymi, ale także jako dodatek do sałatek. Ta prażona ciecierzyca po indyjsku będzie idealna jako dodatek do sałatek albo chrupak do filmu czy na imprezę. Można też bardzo fajnie bawić się jej smakiem – moja jest indyjska, ale możecie dodać inne przyprawy i całkowicie zmienić jej charakter.