Gołąbki z grzybami i kaszą gryczaną

Obiad
15.01.2019 19:23
Gołąbki z grzybami i kaszą gryczaną

szklanka suszonych grzybów leśnych 150 g kaszy gryczanej 1 duża cebula 1,5 łyżeczki suszonego majeranku sól pieprz olej do smażenia Kapustę włożyć do dużego garnka i zalać wodą. Można je podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym, ale dobrze smakują też same, zapieczone w sosie z moczenia grzybów. Piec ok. 40 minut w temp. 175°C. Po upieczeniu można dodatkowo zalać sosem grzybowym lub pomidorowym. Suszone grzyby zalać 2 szklankami gorącej wody i odstawić na ok. 15 minut. Zostawić przelaną wodę po grzybach. Pieczarki i namoczone grzyby zblendować lub bardzo drobno posiekać. Gołąbki przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać wodą z grzybów. W misce wymieszać kaszę gryczaną i grzyby z cebulą. Do wody po moczeniu grzybów dodać szczyptę soli. Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 500 g pieczarek 1 Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/golabki-z-grzybami-i-kasza-gryczana/