Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Biszkopt czekoladowy z kremem karpatkowym i galaretką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Dodatkowo: sok z 1 cytryny 100 ml alkoholu np. rumu 2 galaretki w różnych kolorach 1 opakowanie polewy czekoladowej lub zrobiona samemu z tabliczki czekolady i 2 łyżek masła 2 czubate łyżki kakao Krem karpatkowy: 3 szklanki mleka 200 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka Mąki mieszamy ze sobą i proszkiem do pieczenia i dodajemy powoli do masy z jajek mieszając, Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni. Puszyste miękkie ciasto kakaowe, świetny krem z zaskakującym dodatkiem w formie pokrojonych galaretek, a na wierzchu polewa czekoladowa. Potrzebne składniki Biszkopt: 6 jajek 130 g mąki ziemniaczanej 130 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Przygotowujemy krem: 2 szklanki mleka zagotowujemy razem z cukrem. Sposób wykonania Galaretki przygotowujemy z ciut mniejsza ilością wody niż w przepisie i zostawiamy do stężenia. Biszkopt czekoladowy z kremem karpatkowym i galaretką, to pomysł mojej siostry Ani. Resztę mleka mieszamy z mąką, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Studzimy, wyjmujemy z blaszki i przekrawamy na pół.