Kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczarkami

Magdalena
Obiad
14.02.2019 16:34
Kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczarkami

Tak przygotowane kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczarkami najczęściej podaję same w towarzystwie najróżniejszych surówek lub w wersji z delikatnym sosem – najczęściej pomidorowym lub pieczarkowym. Inne propozycje na kotlety bez mięsa znajdziecie tutaj: Kotlety z tuńczyka (klik) Kotlety z kaszy gryczanej (klik) Kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczarkami Dziś zapraszam Was na bezmięsne kotlety. Tak przygotowane kotlety podajemy same w towarzystwie surówek lub polane ulubionym sosem np. pomidorowym z tego przepisu na gołąbki bez zawijania. Kaszę jęczmienną przepłukujemy na sicie i gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kotlety smażymy z obu stron na złoto na niewielkiej ilości oleju. Z masy formujemy kotlety (dobrze dociśnijcie masę w dłoniach) obtaczając je w bułce tartej. W ich przypadku obowiązkowo z surówką z marchewki 😉 Po czym łyżka po łyżce dodajemy bułkę tartą, aż do czasu gdy z masy da się formować kotlety. Składniki: 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej drobnoziarnistej PZZ Białystok 2 pieczarki 1 mała cebula 1 duże jajko pieprz i sól do smaku bułka tarta olej do smażenia (niewielka ilość) Przygotowanie:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/kotlety-z-kaszy-jeczmiennej-z-pieczarkami/