Składniki na spód (ok 16 mini serniczków): spód daktylowy z podwójnej porcji z tego przepisu albo 300 g pokruszonych ciastek lub kruchego ciasta 80 g roztopionego masła Składniki na serniczki: 500 g twarogu sernikowego 250 g mascarpone Składniki na mus mango: 1 mango 2 łyżki wody po 1 łyżeczce imbiru i kardamonu 1,5 łyżeczki żelatyny Do przyozdobienia: pestki granatu Przygotowanie: Spód z daktyli przygotowujemy według wskazówek zawartych w tym przepisie. Te serniczki powstały trochę dlatego, że chciałam zużyć resztki kruchego ciasta, które mi się pokruszyło i trochę dlatego, że organizowałam imprezę w stylu orientalnym – i chciałam też podać przekąski w tym stylu. Robi się je prosto, są zdrowe i w smaku inne niż standardowe smaki – mini serniczki chai z musem mango. Indyjskie mini serniczki świetnie komponuj się z mango i pestkami granata, który ożywił ich pomarańczowo – żółty kolor. Spód z ciasteczek po prostu mieszając pokruszone ciastka z masłem i wykładając nimi spód silikonowych foremek do muffinek. ¾ szkl erytrolu lub cukru 1,5 opakowania budyniu śmietankowego (proszek) 2 jajka ½ łyżeczki garam masala po 1 łyżeczce imbiru i kardamonu po ½ łyżeczki cynamonu i kurkumy Znajdziecie go w przepisie na mini serniczki z truskawkami. Możecie użyć też innych foremek, ale z takich najłatwiej będzie Wam wyjąć gotowe serniczki. Mini serniczki chai z musem mango