Składniki - 250 g mrożonych malin - 1 cukier wanilinowy - 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 15 ml zimnej wody - 250 g serka mascarpone - 200 ml śmietanki 30% lub 36% - 1 łyżka cukru pudru - nasiona z 1 laski wanilii - 1 łyżka migdałów w płatkach - parę listków mięty - 2 słoiki o pojemności 330 ml Przygotowanie Maliny wrzucamy do garnka i gotujemy ok. 5-8 minut z dodatkiem cukru wanilinowego (owoce mają się całkowicie rozpaść). Składniki układamy w słoiczkach w następującej kolejności: - masa waniliowa - sos malinowy - masa waniliowa - sos malinowy - masa waniliowa - prażone migdały - listki mięty Smacznego! W osobnym naczyniu miksujemy serek mascarpone z nasionami wanilii, a następnie dodajemy po łyżce ubitej śmietany cały czas miksując masę na niskich obrotach.