Składniki: połowa opakowania makaronu spaghetti (około 250g) 6 pomidorów suszonych w zalewie ziołowej 4 plasterki szynki parmeńskiej (lub innej dojrzewającej) 15 oliwek czarnych ząbek czosnku 200 g śmietany 30% szklanka tartego sera pecorino (może być też inny) łyżeczka oregano pieprz sól Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oleju ze słoika z pomidorami i wrzucamy posiekany czosnek oraz pokrojoną w paski szynkę. Ja uwielbiam tą propozycję 😉 Spaghetti z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i oliwkami 2 duże porcje Spaghetti z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i oliwkami to bardzo sycące danie. Spaghetti z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i oliwkami będzie rozwiązaniem idealnym! Smażymy mieszając, około minutę i dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory. Sam sos przygotujecie w jakieś 5-6 minut. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, tak aby był al dente.