Ryba w galarecie

Karol
Śniadania
09.02.2019 13:00
Ryba w galarecie

Ryba w galarecie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 kg ryby filetowanej 2 marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera biała część pora 1 duża cebula 3 ziela angielskie 4-5 ziaren pieprzu 2 liście laurowe 5 łyżeczek żelatyny 1 płaska łyżka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny sól W ogóle, wszystko co w galarecie to fajne, może mam jakieś stałe niedobory kolagenu, ale wcinam ze smakiem w każdej formie: zimne nóżki, na słodko, kurczak, ryba. No i nie ma ości później w galaretce co mnie doprowadza do szału, bo galaretka ma być taka, by rozpływała się w ustach, a nie drażniła dziąsła i język. Ryby kroimy w paski i układamy w płaskim naczyniu, Marchew kroimy w plastry i układamy z rybą. W środek możecie włożyć trochę natki pietruszki, jajeczko i piękna galaretka nie tylko cieszy brzuszek, ale i oczy. Sposób wykonania W małej ilości wody gotujemy oczyszczone warzywa z przyprawami i cukrem do uzyskania średniej miękkości warzyw. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gotujemy wywar z rybą na małym ogniu około 20 min. Możecie użyć dowolnej ryby, najlepiej filetowanej, ale równie dobrze możecie to zrobić np. z karpiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/ryba-w-galarecie/