Makaron z mięsem i grzybami w kremowym sosie pomidorowym

Malgorzata
Obiad
05.02.2019 11:10
Makaron z mięsem i grzybami w kremowym sosie pomidorowym

Przepyszny! Scroll down for recipe in English Makaron z mięsem i grzybami w kremowym sosie pomidorowym (6-8 porcji) Składniki: 300 g pieczonej wieprzowiny (lub innego mięsa) pokrojonej w grubą kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 papryka, z usuniętym gniazdem nasiennym i pokrojona w kostkę 200 g pieczarek, pokrojonych w grube plasterki 25 g świeżego, młodego szpinaku 6 ząbków czosnku, posiekanych 2 łyżeczki mielonego chili 2 szklanki śmietanki 36% 1/4 szklanki czerwonego wina 2×400 g puszki krojonych pomidorów sól, pieprz i cukier do smaku starty parmezan do podania 500 g długiego makaronu (spaghetti, tagliatelle), ugotowanego i odcedzonego Przygotowanie: Podgrzej 2 łyżki oleju w dużej i głębokiej patelni, dodaj cebulę, paprykę i grzyby i smaż na średnim ogniu przez 15 minut lub do lekkiego zarumienienia. , cubed 1 onion, diced 1 bell pepper, seeded and diced 200 g mushrooms, sliced 25 g baby spinach leaves 6 gralic cloves, minced 2 tsp ground chili 2 cups double cream 1/4 cup red wine 2×400 g cans crushed tomatoes salt, pepper and sugar to taste grated parmesan cheese for serving 500 g long pasta (saghetti, tagliatelle), cooked and drained Preparation: Heat 2 tablespoons of oil in the large and deep pan, add onion, bell pepper an mushrooms and cook on medium heat for 15 minutes, or until soft and slightly browned. English version Pasta with pork, mushrooms and tomato cream sauce (6-8 servings) Ingredients: 300 g roasted pork (or other cooked meat) Dziś proponuję makaron z mięsem (pozostałym z poprzedniego obiadu), grzybami i szpinakiem w pysznym i kremowym sosie pomidorowym ze śmietanką. Jest sycący i zazwyczaj bardzo łatwy w przygotowaniu więc jest doskonałym pomysłem na obiad w tzw. tygodniu. Dobry makaron zawsze sprawdzi się na szybki obiad w zapracowanym dniu. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut i wmieszaj śmietanę. Na minutę przed końcem gotowania wmieszaj szpinak i dopraw całość solą, pieprzem i cukrem do smaku. Cook on low for 15 minutes and add the cream.