Roladki z z francuskiego ciasta z salami Składniki: 200 g salami w plastrach 1 opakowanie ciasta francuskiego kilkanaście czarnych oliwek suszony tymianek sól ostra czerwona papryka 1 jajko sezam Wykonanie: W zdłuż dłuższego boku, aż do mniej więcej 2/3 ciasta rozkładamy plasterki salami, a na nich w jednym rządku układamy czarne oliwki. Roladki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut, do momentu, aż nasze roladki będą miały piękny złocisty kolor. Dziś zapraszam Was na roladki z francuskiego ciasta z salami. Jak zawsze w takich sytuacjach biegnę Wam z pomocą i podrzucam pomysły na efektowne, ale proste do przygotowania karnawałowe przekąski. W wielu domach będą się odbywać domówki, wiele osób pójdzie na składkowe imprezy i potańcówki. Ciasto rolujemy w zdłuż dłuższego boku i smarujemy dokładnie jajkiem, a następnie obsypujemy sezamem.