Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem i chili

Łukasz
Obiad
05.02.2019 6:14
Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem i chili

SKŁADNIKI Skrzydełka w miodzie: 1 kg skrzydełek z kurczaka 4 łyżki miodu sok z 2 pomarańczy 3 ząbki czosnku 5 cm kłącza imbiru 2 łyżki oleju (u mnie sezamowy) 1 łyżeczka płatków chili 1 łyżeczka soli Do podania: świeża lub suszona pietruszka 2 pomarańcze PRZYGOTOWANIE Skrzydełka umyj, oczyść i osusz. 🙂 Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem i chili Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 3.0 /5 ( 6 zagłosowano ) Wyciśnięty sok z pomarańczy połącz z miodem, olejem, płatkami chili, solą i otartymi czosnkiem oraz imbirem. Skrzydełka wyłóż na blachę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz przez około 50-60 minut na złoto-brązowy kolor, podlewając je od czasu do czasu marynatą. Skrzydełka zamarynowałem w miodzie z sokiem pomarańczowym, czosnkiem, imbirem i chili, dzięki czemu są naprawdę pyszne!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2019/02/Skrzydelka-Pieczone-w-Miodzie.html