Składniki: 700 g kapusty kiszonej 300 g żeberek wędzonych 200 g boczku wędzonego surowego 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 4 ziemniaki 1 cebula 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 2 łyżeczki ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe 2 łyżeczki mielonego kminku rzymskiego 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Do garnka wrzucamy żeberka oraz włoszczyznę (marchew, pietruszka, seler) zalewamy wodą (ok. 2,5 l), dodajemy pieprz, ziele oraz listki i gotujemy na małym ogniu. Na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i również wrzucamy ją do zupy. Do garnka wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy je do miękkości.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/02/kapusniak-na-zeberkach-wedzonych.html