Makowiec bez mąki, cukru i glutenu

Anna
Fit
19.12.2018 14:02
Makowiec bez mąki, cukru i glutenu

ZAMÓW TERAZ Makowiec z migdałami bez mąki, cukru i glutenu Ilość to 12 kawałków Wartość odżywcza i wymienniki WW = 1.17, WBT = 2.53, kcal = 280,83, węglowodany z błonnikiem = 16.03g, błonnik = 4.28g, białko = 7.85g, tłuszcz = 24.63g, suma wymienników (WM) = 3.70, w tym procent WBT = 68 składniki 150g maku niebieskiego ¾ kostki (150g) masła lub dobrej jakości margaryny 120g ksylitolu lub erytrolu 5 jaj 120g zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego garść posiekanych orzechów, np. laskowych (40g) wykonanie Mak zalej gorącą wodą i gotuj na wolnym ogniu przez ok 30 minut. Specjalizuję się w konsultacjach i planowaniu indywidualnych zaleceń i diet dla: – osób z nadwagą i otyłością – chorujących na cukrzycę typ 1 i 2 – osób z alergiami, nietolerancjami pokarmowymi – zmagających się z problemem insulinooporności, hipoglikemii reaktywnej – chorujących na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy – kobiet w ciąży i karmiącymi piersią – osób aktywnych fizycznie – dzieci oraz dorosłych Jeżeli szukasz więcej przepisów na zdrowe słodkości bez cukru to znajdziesz je w mojej drukowanej książce Na pół słodko. Jeżeli chcesz się umówić na konsultację online lub stacjonarnie w Warszawie w Alergo- Med przy ul.Lanciego 12 to napisz do mnie: [email protected] Zapraszam do kontaktu Anna Englis Wszystkie pozostałe przepisy na zdrowe słodkości na Święta Bożego Narodzenia są w jednym miejscu są TUTAJ. Jak poszukujesz przepisu tylko na masę makową bez cukru, którą chcesz dodać np. do klusek z makiem, to znajdziesz go TUTAJ. Ukończyłam studia magisterskie i inżynierskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz podyplomowe Studium Pedagogiczne SGGW w Warszawie. W moim domu w Święta Bożego Narodzenia pachnie choinką, cynamonem, kompotem z suszonych owoców i makiem. Witam Cię w świecie zdrowych słodkości i diety bez cukru Anna Englisz Z wykształcenia i zamiłowania jestem dietetykiem, specjalistą ds żywienia człowieka. Porady 1. Makowiec możesz przygotować w wersji bez masła, zastępując go margaryną bezmleczną dobrej jakości lub olejem kokosowym. Od ponad 12 lat dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem dietetycznym, a od 5 lat także doświadczeniem kulinarnym na blogu www.napolslodko.com. Ostudzone ciasto możesz polać rozpuszczoną czekolada bez cukru lub posypać pudrem z ksylitolu. Tradycyjny przepis na makowiec w cieście drożdżowym znajdziesz TUTAJ. Jest to makowiec przygotowany na razowej mące, bez cukru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/makowiec-bez-maki-cukru-i-glutenu/