Klopsiki w sosie musztardowym

kardamonovy

Obiad

04.02.2019 10:39

Klopsiki w sosie musztardowym

Składniki: 500 g mielonego mięsa (ja użyłam łopatki wieprzowej) 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 400 ml bulionu (ja użyłam warzywnego) 2 łyżki musztardy 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% szczypta cukru sól pieprz olej rzepakowy W moim kajecie mam zapisane jeszcze parę opcji, m. in. w sosie chrzanowym, przepis pewnie pojawi się niebawem. Po tym czasie z mięsa formujemy klopsiki i obsmażamy na oleju na złoty kolor z wszystkich stron. Podobne przepisy: Klopsiki w sosie pieczarkowym Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym Do sosu wrzucamy klopsiki, całość gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 15 minut. Dodajemy do niego kaszę, jajko, pokrojoną drobno cebulę, rozdrobnione ząbki czosnku, sól i pieprz.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/klopsiki-w-sosie-musztardowym/