Składniki: – 100g kapusty białej – 1 jajko – 120g jogurtu naturalnego typu greckiego – 25g mąki ryżowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli – przyprawy wg smaku ( u mnie kurkuma, czubryca żółta, pieprz, oregano) – dodatki wg uznania ( u mnie pomidor malinowy, serek twarogowy, awokado) Placek kapuściany (śniadaniowy) Placek kapuściany (śniadaniowy) Placek kapuściany (śniadaniowy) Kiedy wierzch się zetnie ostrożnie odwrócić placek na drugą stronę i smażyć przez kolejne 2 minuty. Kapustę bardzo drobno i cienko posiekać, posolić, wymieszać i odstawić na około 5 minut, aby zmiękła. Dziś chcę podzielić się przepisem, który powstał w mojej głowie kilka minut przed rozpoczęciem robienia śniadania. Gotowy placek zsunąć na talerz i podawać z ulubionymi dodatkami.