Składniki: ok. 1/3 główki białej kapusty 300 g mięsa z piersi kurczaka 1 puszka pomidorów bez skóry 1 duża czerwona papryka sól do smaku pieprz do smaku słodka papryka w proszku (ok. 2 łyżeczek) zioła prowansalskie (ok. 3 łyżeczek) 2 ząbki czosnku 1 mała cebula olej do smażenia woda Kapustę obgotować w posolonej wodzie. Dodać pokrojone w kostkę mięso i gotować przez ok. 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Zawsze zostają mi liście, które są za małe lub się porwały, a staram się, aby nic w mojej kuchni się nie marnowało 🙂 Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/zupa-kapusciana-z-kurczakiem/