Wegańska Kremówka Najwyższa pora na coś słodkiego, idealnego do kawy i na zimowy wieczór – wegańska kremówka! Wegańska Kremówka 5 porcji (1 ma ok. 200 kcal) czas przygotowania: ok. 30 minut koszt: ok. 90 gr za porcję Składniki: 60 g mąki pszennej pół opakowania suchych drożdży szczypta soli 30 ml ciepłej wody 20 g masła orzechowego (lekko podgrzanego, lejącego) krem: 160 ml mleka roślinnego 35 g syropu klonowego 20 g mąki pszennej 15 g mąki ziemniaczanej parę kropel aromatu waniliowego 50 g oleju kokosowego Wykonanie: Mieszamy składniki mąkę z drożdżami i solą, następnie dodajemy wodę i masło orzechowe. Vegan Cream Cake 5 servings (1 has 200 kcal) time of preparation: 30 minutes Instructions: 60 g of wheat flour half a package of dry yeast pinch of salt 30 ml of warm water 20 g of peanut butter (slightly warmed) cream: 160 ml of plantbased milk 35 g of maple syrup 20 g of wheat flour 15 g of potato starch a few drops of vanilla flavor 50 g of coconut oil Instructions: Mix the flour with yeast and salt, then add water and peanut butter. Odstawiamy na ok. 15 minut, a następnie pieczemy w 180 stopniach ok. 20 minut. Leave it for about 15 minutes, then bake at 180 Celsius degrees for about 20 minutes. Krem wykładamy na ciasto i wstawiamy na noc do lodówki.