Ryż, fasolka szparagowa i curry

Ewelina
12.06.2014 15:26
Ryż, fasolka szparagowa i curry

Przepis

Coś na szybko dzisiaj :)) Od rana w biegu, oj jak to wszystko ogarnę to będzie super :)) Tak to jest jak człowiek pracuje, to potem jak ma dzień wolny to nie wiadomo w co ręce włożyć, ale damy radę ;)) Słoneczka dziś w Rzeszowie nie ma na razie, ale całkiem przyjemnie na zewnątrz :)) Widać już trochę jesień. Pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia :))

Składniki:

fasolka szparagowa

2 marchewki

cebula

1 ząbek czosnku

natka pietruszki

mała cukinia

ser mozzarella lub inny wedle uznania

olej rzepakowy do smażenie

curry

sól

pieprz

ryż

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Ryż również ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obrać pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju, dodać marchewkę, czosnek przepuszczony przez praskę i pokrojoną cukinię. Jak warzywa zaczną robić się miękkie dodać ugotowaną fasolkę szparagową, ryż, natkę pietruszki, doprawić, dodać starty ser, cały czas mieszać. jak ser się troszkę roztopi przekładamy do miseczek.