Przepis
Coś na szybko dzisiaj :)) Od rana w biegu, oj jak to wszystko ogarnę to będzie super :)) Tak to jest jak człowiek pracuje, to potem jak ma dzień wolny to nie wiadomo w co ręce włożyć, ale damy radę ;)) Słoneczka dziś w Rzeszowie nie ma na razie, ale całkiem przyjemnie na zewnątrz :)) Widać już trochę jesień. Pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia :))
Składniki:
fasolka szparagowa
2 marchewki
cebula
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
mała cukinia
ser mozzarella lub inny wedle uznania
olej rzepakowy do smażenie
curry
sól
pieprz
ryż
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Ryż również ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obrać pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju, dodać marchewkę, czosnek przepuszczony przez praskę i pokrojoną cukinię. Jak warzywa zaczną robić się miękkie dodać ugotowaną fasolkę szparagową, ryż, natkę pietruszki, doprawić, dodać starty ser, cały czas mieszać. jak ser się troszkę roztopi przekładamy do miseczek.