Ryż, fasolka szparagowa i curry

Ewelina
12.06.2014 15:26
Ryż, fasolka szparagowa i curry

Przepis

Coś na szybko dzisiaj :)) Od rana w biegu, oj jak to wszystko ogarnę to będzie super :)) Tak to jest jak człowiek pracuje, to potem jak ma dzień wolny to nie wiadomo w co ręce włożyć, ale damy radę ;)) Słoneczka dziś w Rzeszowie nie ma na razie, ale całkiem przyjemnie na zewnątrz :)) Widać już trochę jesień. Pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia :))

Składniki:

fasolka szparagowa

2 marchewki

cebula

1 ząbek czosnku

natka pietruszki

mała cukinia

ser mozzarella lub inny wedle uznania

olej rzepakowy do smażenie

curry

sól

pieprz

ryż

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Ryż również ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obrać pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju, dodać marchewkę, czosnek przepuszczony przez praskę i pokrojoną cukinię. Jak warzywa zaczną robić się miękkie dodać ugotowaną fasolkę szparagową, ryż, natkę pietruszki, doprawić, dodać starty ser, cały czas mieszać. jak ser się troszkę roztopi przekładamy do miseczek.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną