Składniki: 2 placki pszennej tortilli około 300 g pieczarek 1 kiełbasa śląska z szynki Maestro Henryk Kania pół cebuli lub 2 pełne łyżki suszonej cebuli w płatkach pieprz i sól do smaku 1-2 łyżki masła 1 jajko 4 plastry żółtego sera (wybierzcie taki, który ładnie się topi) bułka tarta do obtoczenia krokietów olej do smażenia Przygotowanie: Pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę. Odcinamy końcówki i przekrawamy każdy rulon na pół. Nasze a la krokiety maczamy z obu stron w jajku z przyprawami, a następnie w bułce tartej. Imprezowe krokiety z tortilli Dziś mam dla Was pyszny i szybki sposób na imprezowe krokiety z tortilli. Podsmażamy na maśle z drobno posiekaną cebulą (ja dziś użyłam suszonej cebuli w płatkach, dodałam ją do farszu dopiero na sam koniec), doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podaję je zarówno na imprezach, jak i od tak gdy mamy ochotę na ala krokiety na obiad 😉 W kilka chwil powstały pyszne krokiety z tortilli, które po dziś dzień cieszą się u nas popularnością. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Na pas z żółtego sera nakładamy nasz farsz. No cóż… chrupiące, szybkie w przygotowaniu, z lekko ciągnącym serem i kiełbasą.