Miłego i smacznego dnia 🙂 Składniki: - 2 jajka (większe) - 2 łyżki jogurtu naturalnego* - 4 łyżki mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżki cukru kokosowego - olej kokosowy do smażenia - ulubione chrupkie musli - jagodowy sos deserowy Fanex *używam Zott, ale może być każdy inny o podobnej konsystencji Przygotowanie: Do miski przekładamy jogurt naturalny, wbijamy całe jajka, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Omlet kroimy na 4 części, układamy jedną na drugą, posypujemy ulubionym chrupiącym musli i polewamy jagodowym sosem. Sposób na łatwe obrócenie omletu – zsuwamy go z patelni na talerz. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kokosowego (u mnie około 1 łyżeczki). Dziś zapraszam Was na pyszny puszysty omlet z musli w jagodowym sosie.